Ансамбъл „Зорница“ с нови сили

С настъпването на хладните сезони и отварянето на „Храма на изкуството“, както скромно наричаме нашата репетиционна зала, дойде време и да приветстваме новите попълнения в ансамбъла. В седмицата на новите групи на „Зорница“ се запознахме с близо 50 нови танцьори.

Първите желаещи, прекрачили прага на залата, бяха юнаците, които за първи път от близо 10 години наброяват повече от тридесет души. След екзерсиса започна и реалната работа в две групи, според нивото и танцовия опит на младежите. Горди сме да отбележим, че момчетата, участвали под една или друга форма в сценични танци, успяха да заучат почти половината от един от най-хубавите мъжки танци на ансамбъла – „Тракийска младост“.

Останалите се захванаха с основни движения, като в края на репетицията изпълниха комбинация с натрисане. В сряда, бе ред и на новите момичета, които наброяваха повече от 15 (при условие, че събирахме мъжка група!). След екзерсиса девойките се захванаха с прекрасния „Женски шопски“ танц и поставиха основните фигури в танца.

Запознайте се с нашите нови попълнения или направо се присъединете към тях в залата на ансамбъл „Зорница“. Репетиции на мъжете: вторник и четвъртък, репетиции на жените – сряда и петък. Заповядайте и на общата ни репетиция в понеделник. До скоро!12083996_1169697049712404_873648020_n1222DSC_0409DSC_0406


Leave a reply:

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *