Новини

“Зорница” ще заблести на благотворителен коледен концерт

“Зорница” ще заблести на благотворителен коледен концерт

Над 300 участници от всички възрастови групи ще превърнат 16-ти декември в истински пранзник на танцовото изкуство. Малки и големи ще танцуват заедно в благотворителния коледен концерт на Сдружението на танцовите дейци.

Ансамбъл „Зорница“ ще се представи редом с десет други ансамбъла на сцената на Дом на културата „Средец“. А с каква програма ще се представим и с какво ново ще ви изненадаме ще оставим на вашето въображение. Изненадата ще може да я видите сами на концерта след 19 часа на 16-ти декември.

За повече информация може да следите официалното събитие във facebook тук.

Дом на културата „Средец“
16.12.2015 г., 19:00 ч.

Виж още

Ансамбъл „Зорница“ с нови сили

Ансамбъл „Зорница“ с нови сили Ансамбъл „Зорница“ с нови сили Ансамбъл „Зорница“ с нови сили Ансамбъл „Зорница“ с нови сили Ансамбъл „Зорница“ с нови сили Ансамбъл „Зорница“ с нови сили

С настъпването на хладните сезони и отварянето на „Храма на изкуството“, както скромно наричаме нашата репетиционна зала, дойде време и да приветстваме новите попълнения в ансамбъла. В седмицата на новите групи на „Зорница“ се запознахме с близо 50 нови танцьори.

Първите желаещи, прекрачили прага на залата, бяха юнаците, които за първи път от близо 10 години наброяват повече от тридесет души. След екзерсиса започна и реалната работа в две групи, според нивото и танцовия опит на младежите. Горди сме да отбележим, че момчетата, участвали под една или друга форма в сценични танци, успяха да заучат почти половината от един от най-хубавите мъжки танци на ансамбъла – „Тракийска младост“.

Останалите се захванаха с основни движения, като в края на репетицията изпълниха комбинация с натрисане. В сряда, бе ред и на новите момичета, които наброяваха повече от 15 (при условие, че събирахме мъжка група!). След екзерсиса девойките се захванаха с прекрасния „Женски шопски“ танц и поставиха основните фигури в танца.

Запознайте се с нашите нови попълнения или направо се присъединете към тях в залата на ансамбъл „Зорница“. Репетиции на мъжете: вторник и четвъртък, репетиции на жените – сряда и петък. Заповядайте и на общата ни репетиция в понеделник. До скоро!12083996_1169697049712404_873648020_n1222DSC_0409DSC_0406

Виж още

Нашите репетиции

Нашите репетиции Нашите репетиции Нашите репетиции

И така….всяка наша репетиция започва с т.нар. екзерсис. Тази странно звучаща френска дума буквално означава „упражнение“ и в танците представлява различни движения и танцови комбинации, подредени в определен ред, имащи за цел постепенното загряване на мускулите, раздвижване на ставите, развиване на танцовите качества и изграждането на необходимия характер на танца. Или с други думи преди всяко натоварване, трябва да разгреем…. А как изглеждат тези упражнения, ще разберете още утре в първите минути от репетицията си.

Ах, тези диагонали!!
Най-голямото предизвикателство за нас танцьорите…както подсказва и наименованието, със съответното основно движение в краката, често коренно различно и в ръцете, започваме да се въртим по диагонал като пазим център… доста трудно ни е, но с постоянство и упоритост всичко се постига! Гарантираме, че ще станете богове и на диагоналите!

Идва ред и на комбинациийките….влашка, шопска или тракийска….фрагменти от танци, които завършват загрявката – участват всички мускули, стави и части на тялото, хванати сме всички вече за колан и подскачаме ли, подскачаме…

А в същинската част на репетицията започваме да учим цели танци…първо на части, лека полека сглобяваме и накрая имаме цял танц…често ще чувате: „Още тринайсет пъти!!“, „Още един път, да не е случайно!“, „Джуфта-та-тадам- та…“, „Високоооо!“, „Краката в лост!“ и още, и още…

Много пот ще се излее, сигурно ще се ядосвате, но ви гарантираме, че ще се забавлявате и с много упоритост и труд ще се справите блестящо! Със сигурност ще останете очаровани от емоцията на танца, от магията на сцената, от споделените усмивки и истински приятелства, които ще откриете!

Очакваме ви!!

Началото: 6-ти октомври 2015 г., 19:30 часа в залата на Ансамбъл “Зорница” в кв. Дървеница (зад ресторант “789″ срещу блокове 7, 8 и 9 на Студентски град), вижте карта с местоположението тук.

Репетициите се провеждат всеки вторник и четвъртък, начало 19:30 часа. Може да следите актуална информация за събитието във фейсбук.

За повече информация: ensemble_zornitsa@abv.bg
Тел.: 0888 728 7760878 267 428
Виж още

Какво ви очаква в “Зорница”

Какво ви очаква в “Зорница”

Уважаеми бъдещи танцьори, отминали зрители и настоящи фенове на „Зорница“, през следващите 6 дена на страниците на събитието за новата мъжка група, която стартира на 6 октомври 2015 г., ще ви разкажем как протичат репетициите на ансамбъла. В продължение на няколко публикации ще се запознаете подробно как се случва магията на сцената и какво ни костват на нас – танцьорите, а също и на любимия ни ръководител г-н Генов, широките усмивки, когато се изправим срещу вас, нашата публика. Ще ви разкажем също как се печелят големи награди по силните международни фестивали, а и преди колко години е започнал да танцува най-опитният танцьор в нашите редици.

За повече подробности следете страницата на събитието във фесйбук.
И да не забравяте: началото е на 6-ти октомври 2015 г. от 19:30 часа в залата на Ансамбъл “Зорница” в кв. Дървеница (зад ресторант “789″ срещу блокове 7, 8 и 9 на Студентски град), вижте карта с местоположението тук. Репетициите се провеждат всеки вторник и четвъртък. Може да следите актуална информация за събитието във фейсбук.
За повече информация: ensemble_zornitsa@abv.bg
Тел.: 0888 728 776 • 0878 267 428

Виж още

Ансамбъл “Зорница” обявява прием на мъже

Ансамбъл “Зорница” обявява прием на мъже

Студентски Ансамбъл “Зорница” организира НОВА ГРУПА за мъже – НАЧИНАЕЩИ и НАПРЕДНАЛИ. Това е мястото за всички, които обичат нашия фолклор, чувстват емоцията от нашите народни танци и са готови да се забавляват в компанията на близо 80 танцьори, които обличат екипа на ансамбъла на всяка репетиция!

Началото: 6-ти октомври 2015 г., 19:30 часа в залата на Ансамбъл “Зорница” в кв. Дървеница (зад ресторант “789″ срещу блокове 7, 8 и 9 на Студентски град), вижте карта с местоположението тук.

Репетициите се провеждат всеки вторник и четвъртък, начало 19:30 часа. Може да следите актуална информация за събитието във фейсбук. За повече информация: ensemble_zornitsa@abv.bg

Тел.: 0888 728 7760878 267 428
Виж още