Нашите репетиции

И така….всяка наша репетиция започва с т.нар. екзерсис. Тази странно звучаща френска дума буквално означава „упражнение“ и в танците представлява различни движения и танцови комбинации, подредени в определен ред, имащи за цел постепенното загряване на мускулите, раздвижване на ставите, развиване на танцовите качества и изграждането на необходимия характер на танца. Или с други думи преди всяко натоварване, трябва да разгреем…. А как изглеждат тези упражнения, ще разберете още утре в първите минути от репетицията си.

Ах, тези диагонали!!
Най-голямото предизвикателство за нас танцьорите…както подсказва и наименованието, със съответното основно движение в краката, често коренно различно и в ръцете, започваме да се въртим по диагонал като пазим център… доста трудно ни е, но с постоянство и упоритост всичко се постига! Гарантираме, че ще станете богове и на диагоналите!

Идва ред и на комбинациийките….влашка, шопска или тракийска….фрагменти от танци, които завършват загрявката – участват всички мускули, стави и части на тялото, хванати сме всички вече за колан и подскачаме ли, подскачаме…

А в същинската част на репетицията започваме да учим цели танци…първо на части, лека полека сглобяваме и накрая имаме цял танц…често ще чувате: „Още тринайсет пъти!!“, „Още един път, да не е случайно!“, „Джуфта-та-тадам- та…“, „Високоооо!“, „Краката в лост!“ и още, и още…

Много пот ще се излее, сигурно ще се ядосвате, но ви гарантираме, че ще се забавлявате и с много упоритост и труд ще се справите блестящо! Със сигурност ще останете очаровани от емоцията на танца, от магията на сцената, от споделените усмивки и истински приятелства, които ще откриете!

Очакваме ви!!

Началото: 6-ти октомври 2015 г., 19:30 часа в залата на Ансамбъл “Зорница” в кв. Дървеница (зад ресторант “789″ срещу блокове 7, 8 и 9 на Студентски град), вижте карта с местоположението тук.

Репетициите се провеждат всеки вторник и четвъртък, начало 19:30 часа. Може да следите актуална информация за събитието във фейсбук.

За повече информация: ensemble_zornitsa@abv.bg
Тел.: 0888 728 7760878 267 428

Leave a reply:

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *